Att välja brudklänning

Article Details 

Submit Link | Latest Links | Latest Articles | Top Hits | Contact  
Samlade Svenska länkar -zxcv.eu » Article Details

Att välja brudklänning

Date Added: December 14, 2007 09:47:44 PM

Att välja brudklänning

Det absolut viktigaste när du väljer brudklänning är att att klänning är bekväm. Du ska utan problem kunna ha den på dig under en hel dag. Du ska kunna dansa i den, stå och sitta långa stunder utan att den skaver.
Tänk på att om du väljer en klänning som är gjord i ett mycket tunt material så kan underkläderna synas igenom tyget. Du bör då välja underkläder som är hudfärgade. Även om du väljer underkläder i samma färg som klänningen så kan dessa synas igenom.
Är klänningen mycket tunn så kan det även synas igenom om du svettas.

När du väljer brudklänning så väljer du också vilka bröllopsskor och andra associarer som kommer att passa din klänning. Både skor och handväska måste passa din brudklänning. Väljer du en kort klänning så syns skorna mer, vilket naturligtvis gör skovalet viktigare.

Det finns inga måsten när det gäller brudklänning även om många tror det. Välj en brudklänning som passar din kroppsform och som du tycker är fin. Det vanligaste är att klänningen är vit eller svagt cremefärgade. Du kan dock välja vilken färg du vill.

Råsiden är det finaste material som du kan välja för din klänning. Idag är dock även konstsiden ett bra val, det är dessutom betydligt billigare än äkta siden. Troligen så kommer du endast att använda din klänning en gång vilket gör att hållbarheten inte spelar så stor roll. En konstsiden klänning får dock aldrig samma kvalitet som en klänning gjord i äkta silke.

Så här väljer du enklast brudklänning:
1. Bestäm vilken modell du vill ha på klänningen. Om du är osäker på vilken modell som du tror passar dig så köp ett par bröllopstidningar, alternativt surfa runt på internet efter klänningar du gillar. Spar bilderna på de klänningar du blir intresserad av.

Saker att tänka på: Ska klänning ha kort eller lång ärm, Vara urringad eller inte. Kroppsnära eller vid, lång eller kort. Vilken färg ska klänningen ha.

2. När du väljer brudklänning så kan det underlätta att fundera på vilka av din fysiska attribut som du vill att klänningen ska framhäva och vilka du vill att den ska dölja.

3. Bestäm hur mycket klänningen får kosta maximalt. En bröllopsklänning kan kosta allt från 2500 kr till 25 000kr.

4. Nu är det dags att besöka en brudklänningsaffär. Välj en butik med kunnig personal, Ta hjälp av personalen och ta gärna med en kompis som smakråd. Om du har en begränsad budget så ring butiken innan du besöker den för att vara säker på att de säljer brudklänningar i din prisklass. Annars är det lätt hänt att du kommer hem med en klänning som kostar mer än vad du tänkt dig.

Köp aldrig en klänning som är lite trång och tro att du ska kunna gå ner i vikt så att den sitter perfekt. De flesta klänningar går att göra mindre, inga går att göra större!

Det bästa sparknepet för att spara pengar på bröllopsklänningen är att köpa en begagnad klänning. Det finns ett mycket stort antal begagnad klänningar till försäljning på internet.

Ett annat sätt att spara pengar är att hyra en klänning. Innan du hyr klänning så ta alltid reda på vad som gäller om klänningen blir skadad. Hyr mycket blir du skyldig vid en olyckshändelse. Tex om någon råkar spilla vin på den hyrda klänningen.

Lycka till med ditt sökande efter den perfekta brudklänningen till ditt bröllop.

Skrivet av Amanda Pettersson, Stockholm 2007-12-12